Haber Detayı
2024-09-24 00:41
Ýki Çýlgýn Türk, Kripto Dünyasýnda Devrim Yapýyor

 

Blockchain ekosistemi bir araya geldi

 

 

Ýki Çýlgýn Türk, Kripto Dünyasýnda Devrim Yapýyor

 

Blockchain ekosistemi bir araya geldi

 

 14-15 Eylül tarihlerinde Ýstanbul ESA Arena'da düzenlenen Chain Conference 2024, "Code – Connect – Redefine" temasýyla blockchain ve kripto para sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

 

 Ýstanbul ESA Arena'da düzenlenen Chain Conference, iki gün boyunca 50'den fazla uzman konuþmacýyý sahnesinde aðýrladý. Sektörün Türkiye’den ve dünyadan temsilcilerinin; blockchain teknolojisinin geleceði, kripto paralarýn küresel ekonomi üzerindeki etkileri ve kripto regülasyonlarý gibi konularda derinlemesine tartýþmalar gerçekleþtirdiði etkinlik; sektör liderlerinin bilgi alýþveriþinde bulunmasýna ve yenilikçi fikirler paylaþarak geleceði þekillendirmesine olanak tanýdý.

 

 Chain Conference 2024 konuþmacýlarý bir yandan Web3 ve blockchain sektörünün dününü ve yarýnýný ele alýrken diðer yandan da mevcut sektörel gündeme de deðindi.

 

 “Gençler kendilerine daha yakýn hissettikleri yatýrým araçlarýna yöneliyor”

 

 Etkinlikte gerçekleþtirdiði konuþmada ABD seçimlerinin finansal piyasalara olan potansiyel etkilerine deðinen Prof. Dr. Burak Arzova, ABD’deki baþkan adaylarýndan Trump’ýn, seçimleri kazandýðý taktirde ABD'ye yatýrým çekmek amacýyla büyük þirketlere çeþitli avantajlar ve destekler sunabileceðini, bunun da ABD sermaye piyasalarýna olan ilgiyi artýrabileceðini söyledi. Öte yandan Platon Consulting Kurucusu Dr. Hakan Özerol ise gençlerin yatýrým konusundaki yaklaþýmýný deðerlendirdi. Yeni kuþaðýn, risk anlayýþýnýn diðer jenerasyonlardan ayrýþtýðýný belirten Özerol, “Korkusuzca, kendilerine daha yakýn hissettikleri yatýrým araçlarýna yöneliyorlar.” ifadelerini kullandý. Chain Conference sahnesinde katýlýmcýlara ekonomi ve parasal sistemin tarihsel bir perspektifini sunan Prof. Dr. Sadi Uzunoðlu, tarih boyunca her zaman bir para sistemi arayýþý olduðunun, bugün gelinen noktada da dolarýn halen hakim para olmaya devam ettiðinin ancak Asya ülkelerinin de bu hakimiyet karþýsýnda ciddi bir atýlým sergilediðinin altýný çizdi.  Digard CEO’su Can Picak, “Digart, üç yýldýr geliþtirilen ve blockchain entegrasyonunu kolaylaþtýran bir projedir. Oyun geliþtiricileri, Digart sayesinde herhangi bir blockchain aðýna oyunlarýný bir hafta içinde entegre edebilirler. Bu süreçte, Digart'ýn altyapýsý sayesinde oyunlar ve oyuncular için tüm blockchain ihtiyaçlarý merkezi bir platform üzerinden yönetilebilir. Geliþtirme süreci devam ederken, büyük ödüller içeren airdrop kampanyalarý da planlanmaktadýr. Tokyo lansmaný ise yýl sonunda veya yeni yýlýn baþýnda gerçekleþecektir.” dedi.

 

 Chain Conference sahnesinde katýlýmcýlarla buluþan isimlerden biri de Kols.House Kurucu Ortaðý Þahin Ali Bayar oldu. Web3 alanýnda kariyer yapacak olanlara tavsiyelerde bulunan ve iþe alýmlarda dikkat ettiði unsurlara deðinen Bayar, “2017 yýlýnda kripto ile tanýþtým, ancak sektöre 2020'de dahil oldum. Geriye dönüp baktýðýmda, bu sektöre çok daha erken baþlamak isterdim.” dedi. Ýþe alýmlarda en dikkat ettikleri kriterin, kendi baþýna öðrenebilme yeteneði olduðunu söyleyen Þahin Ali Bayar, “Hýzlý ve dinamik bir sektördeyiz. Dolayýsýyla bu þartlarda her zaman sorularýnýzý yöneltebileceðiniz birisi yanýnýzda olmayabiliyor. Bu nedenle kendi kendine öðrenebilen, sorunlara hýzlý bir þekilde uygun çözümler üretebilen arkadaþlarýmýzýn sektörde fark yaratacaðýný düþünüyorum.” dedi.

 

 “Egemen yapay zeka verilerin cihazda kalmasýný saðlar”

 

 Egemen yapay zekâ hakkýnda bilgi veren Rainfall CEO’su Amit Pradhan, “Egemen yapay zeka, verilerin kullanýcýda kalmasýný ve gizliliðin korunmasýný amaçlayan bir kavramdýr. Mevcut merkezi sistemlerde verilerimiz güvendiðimiz þirketlerin sunucularýna gönderilirken, egemen yapay zeka verilerin cihazda kalmasýný saðlar ve verilerden öðrenir ancak ham verileri almaz.” Ýfadelerini kullandý.

 

 Dijital çaðda finansal suçlar panelinde konuþan BlockAML Kurucusu Michael Halepas, "Dijital varlýklar için hala erken aþamadayýz. Bir varlýðýn kötü amaçla kullanýlmasý, o varlýðý deðil, kullananý suçlu yapar. Kripto suçlarýnda da böyle bir durum var. Kripto þirketleri bu durumla mücadele etmek için AML stratejilerini iyi belirlemeli, çalýþanlarýný eðitmeli ve regülatörlerle iþ birliði yaparak bilgi paylaþýmýnda bulunmalý." dedi.

 

 

bambamsignals.com ve kriptoetkinlik.com sitelerinin sahibi Mehmet bey önemli açýklamalarda bulundu..

 

Ýki Çýlgýn Türk, Kripto Dünyasýnda Devrim Yapýyor: Yapay Zeka ile Bitcoin Fiyat Tahmini Artýk Gerçek!

 

Kripto para dünyasýnda sessiz bir devrim yaþanýyor ve bu devrimin arkasýnda iki Türk yazýlýmcý var. Bu vizyoner gençler, yapay zeka destekli bir sistem geliþtirerek kripto piyasalarýnýn dinamiklerine meydan okuyor. Geliþtirdikleri bu sistem, kripto paralarýn fiyat hareketlerini tahmin etmede inanýlmaz bir doðruluða ulaþýyor. Özellikle Bitcoin gibi volatilitesi yüksek varlýklar için bu tarz bir baþarý, yatýrýmcýlar için altýn deðerinde bir fýrsat yaratýyor.

 

Geleneksel analiz yöntemlerinin ötesine geçerek, insan gözünden kaçabilecek piyasa modellerini, kalýplarý ve trendleri tespit ediyor. Her gün binlerce veriyi iþleyip gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin eden bu teknoloji, kripto dünyasýnda adeta bir dönüm noktasý olabilir.

 

Bu genç arkadaþlar ile konuþtuðumuzda, platformlarýnýn halen test aþamasýnda olduðunu, geniþ kitlelere açýlmadan önce tüm risklerin minimize edilmesi gerektiðini söylediler. Ancak test sürecinde elde ettikleri sonuçlar inanýlmaz: Platformun Twitter’daki paylaþýmlarýna baktýðýmýzda, fiyat tahminlerinin isabet oraný neredeyse kusursuz. Öyle ki, Bitcoin fiyatýný önceden bildiklerinde bile, mütevazý duruþlarýndan ödün vermeden çalýþmalarýna devam ediyorlar.

 

Bu iki Türk giriþimci, projelerinin ilham kaynaðýný soranlara ise oldukça tanýdýk bir ismi iþaret ediyor: James Harris Simons. Matematik dünyasýnýn dahi ismi ve ayný zamanda dünyanýn en büyük hedge fon yöneticilerinden biri olan Simons, geliþtirdiði algoritmalarla finans dünyasýna adýný altýn harflerle yazdýrmýþ bir deha. Türk mühendisler, Simons’un “Burada bir benzerlik olmalý” ilkesinden yola çýkarak sistemlerini inþa ettiklerini ifade ediyor. Onlara göre her fiyat hareketinin altýnda mantýklý bir neden yatýyor ve bu nedenler doðru matematiksel modellerle öngörülebilir hale geliyor.

 

Kendileri ile yaptýðýmýz röportajda þu sözleri dikkatimizi çekti: “Deterministik modellerle kaotik bir ortamý modellemeye çalýþmýyoruz. Sistemimizin amacý, kaotik ortamlarda bir oyun planý çýkartarak onu yapay zeka ve istatistik bilimiyle analiz etmek ve benzer kalýplarý bulmak.” Bu yaklaþýmlarý, piyasalarýn doðasý gereði karmaþýk ve öngörülemez olduðunu kabul ediyor, ancak yapay zeka ve büyük veri analizi sayesinde bu kaosun içindeki fýrsatlarý keþfetmeyi baþarmaya çalýþýyorlar.

 

Kripto piyasalarýnda kazanç saðlamak, çoðu zaman kumar gibi görünse de bu arkadaþlar için olay tamamen matematik ve istatistik bilimi. Onlar piyasanýn karmaþýk doðasýný anlamak ve çözümlemek için insan psikolojisinden çok, algoritmalarýn ve yapay zekanýn gücüne inanýyor.

 

Bu iki genç Türk’ün baþarý hikayesi, sadece kripto dünyasýnda deðil, genel olarak teknoloji ve inovasyon alanýnda Türkiye’nin ne denli büyük potansiyele sahip olduðunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Gözler þimdi bu çýlgýn dahilerin, platformlarýný son kullanýcýya açacaðý o büyük aný bekliyor. Bu sistem, piyasadaki yatýrýmcýlarýn oyun tarzýný kökten deðiþtirebilir ve belki de kripto paralara dair belirsizlikleri büyük ölçüde ortadan kaldýrabilir.

 

Geleceðin teknolojilerini bugünden inþa eden bu genç zihinlere baþarýlar dilerken, projelerini yakýndan takip etmekten de kendimizi alamýyoruz. Kim bilir, belki de bir gün, yatýrýmcýlar onlarýn yapay zeka tabanlý sistemlerine baþvurmadan tek bir adým bile atmayacak.

 

 

 

 

 

Etiketler: Chain Conference, Bambamsignals, Kripto dünyasý