Haber Detayı
2024-12-24 21:58
Basýn emekçilerimizin yanýndayýz…

Kuruluþundan günümüze ortaya koyduklarýyla adýndan çokça söz ettiren Yüzüncüyýl Gazeteciler Derneði’nin (YGD) ...

Basýn emekçilerimizin yanýndayýz…

Kuruluþundan günümüze ortaya koyduklarýyla adýndan çokça söz ettiren Yüzüncüyýl Gazeteciler Derneði’nin (YGD) özel bir konuðu vardý.  YGD Çekmeköy Temsilciliði’ne bir nezaket ziyaretinde bulunan Çekmeköy Kaymakamý Resul Çelik’i aðýrlayan dernek yöneticileri Baþkan Yavuz Yýlmaz, Baþkan Yardýmcýsý ve Çekmeköy Temsilcisi Gürhan Demirtaþ, Genel Sayman Zafer Yýlmaz, Baþkan Yardýmcýsý ve Sancaktepe Temsilcisi Tevfik Erk sýcak sohbetlerin yaþandýðý birliktelikte oldukça anlamlý mesajlar verdi.

 

 

Her þeyden önce meslek onuru

Hayli samimi bir ortamda gerçekleþen bu buluþmadaki fikir alýþveriþinde, aðýrlýklý olarak gazetecilerin görevlerini gerçekleþtirmek isterken yaþadýklarý zorluklardan bahsedildi. YGD Baþkaný Yavuz Yýlmaz, temsil ettiði gazeteciler adýna, Kaymakam Çelik'e deðerli çalýþmalarý nedeniyle teþekkür edip baþarýlar diledi.

Gazeteciliðin temel amacýnýn ‘gerçekleri dile getirmek’ olduðunu vurgulayan baþkan Yavuz Yýlmaz, “Haber, ilgili tarafý rahatsýz ediyorsa gerçektir. Aksi halde bu bir reklam ya da halkla iliþkilerdir. Gazeteciliðin toplumun sorunlarýný dile getirme ve çözüm yollarý sunma gibi bir sorumluluk taþýdýðýný unutmamak gerekir. Gazeteci ne kadar zor þartlarda ve imkânsýzlýklar içinde görev yaparsa yapsýn, her þeyden önce meslek onurunu korumalýdýr” dedi.

 

 

Birbirimize gereksinimimiz var

Çekmeköy Kaymakamý Resul Çelik de, Baþkan Yavuz Yýlmaz’ýn altýný çizdiði gerçeklerin doðruluðunu belirterek, “Basýn sektörün yaþadýðý sorunlarý çözmek, halkýn gerçek bilgiye ulaþmasý için çaba sarf eden gazetecileri ve medya kuruluþlarýný olanaklarýmýz dahilinde desteklemek toplumsal görevimiz. Doðru haberciliðe, basýn özgürlüðüne duyduðumuz özlemle, tarafsýz bir þekilde mesleðini icra eden, en zor þartlarda bile görevlerinin baþýnda olan tüm basýn emekçilerimizin yanýndayýz” mesajý verdi.

YGD’ye yaptýðý ziyaretten duyduðu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Çelik, “Her konuda iletiþimde kalmaya devam etmeliyiz. Biz nasýl görev yaptýðýmýz yörenin insanýna hizmet verme zorunluluðu taþýyorsak, bu hizmetin tanýtýmýný yapmak ve her konuda toplumu aydýnlatmak da medyanýn görevidir. Bu nedenle, hizmetinde olduðumuz toplum önünde birbirimize gereksinimimiz var” diyerek sözlerini tamamladý.  

Günün anýsýna çekilen fotoðraflarýn ardýndan program sona erdi.

Etiketler: Yüzüncüyýl Gazeteciler Derneði, YGD, Yavuz Yýlmaz, Çekmeköy Kaymakamý Resul Çelik, Gürhan Demirtaþ, Zafer Yýlmaz, Tevfik Erk