Bugün 10 Kasým, yani Ata’mýzýn ölüm yýl dönümü… Bunun için her 10 Kasým sabahýnda içimi buruk ...
Bugün 10 Kasým, yani Ata’mýzýn ölüm yýl dönümü… Bunun için her 10 Kasým sabahýnda içimi buruk bir sevinç kaplar… Buruktur, çünkü bu ülke gençliðine Türkiye Cumhuriyeti’ni ve özgür birer vatandaþ kimliðini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk 57 yaþýnda, yani genç denecek yaþta hayata veda etti. Sevinçliyim, çünkü asýrlarý aþýp gelen, ileriyi gören, çaðlara damga vuran, müthiþ bir asker, emsalsiz bir devlet adamý, aydýn, barýþçý bir Türk, ATATÜRK bizim liderimiz…
Binaenaleyh; her insanýn bir ülkesi olur ancak, her ülkenin bir ATATÜRK’ü olmaz.
Kýsa denecek ömrüne neler sýðdýrmadý ki Ata’mýz? Bu ömrün ilk 22 yýlý okullarda, yaklaþýk20 yýlý cephelerde ve 15 yýlý da Cumhurbaþkanlýðý koltuðunda bu aziz cumhura hizmetle geçti.
Kýsa sürede çok büyük iþler baþardý. Ýnançlýydý, kararlýydý, cesurdu ve etrafýndaki komuta heyeti de kendisi gibiydi. Rütbece ve kýdemce daha önde olan paþalar bile onun etrafýnda kenetlenmiþti.
Çünkü O baþkaydý…
Cumhuriyet, aydýn liderlerin öncülüðünde kuruldu. Bu kýsa ve yoðun hayatýnda 4 bin civarýnda kitap okuyan Atamýzýn etrafýnda kümelenen deðerli zatlar da týpký kendisi gibiydi… Ýþte Ýsmet Ýnönü, iþte Mareþal Fevzi Çakmak, iþte Celal Bayar, iþte Rauf Orbay, iþte Kâzým Karabekir iþte Mehmet Akif Ersoy, iþte Halide Edip Adýyor ve diðer paþalar… Baðýmsýzlýk ve hürriyetin fikir babasý Namýk Kemal ve Ziya Gökalp…
Onun için kurduðu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktýr. Onun için her Türk vatandaþýnýn Atatürk sevgisi asgari müþtereði olmalýdýr.
57 yýllýk kýsa hayatýna þunlarý sýðdýrdý Atamýz: Yaptýklarýnýn sadece birkaçýný sýralayalým; listeye sizler de diðerlerini ilave edebilirsiniz deðerli okuyucular:
* 11 savaþ, 24 madalya, 7 niþan, 13 kitap, baðýmsýz 1 ülke, milyonlarca özgür vatandaþ ve Türk’ün yerlere düþen, örselenen gururunun þahlanýþý…
* Bastýrdýðý kâðýt paranýn üzerine Bozkurt resmi koyduruyor…
* Yakýn arkadaþlarýna, Bozok ve Bozkurt gibi soy isimler veriyor… Manevi kýzýna “Ülkü” (Adatepe) adýný veriyor..
* Yusuf Akçura Bey’i Ýstanbul’u teslim almaya yolluyor…
* Türk Tarih Kurumu’nu ve Türk Dil Kurumu’nu kuruyor…
* Asýrlar sonra Türk adýný vererek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruyor…
* Ressam Ýbrahim Çallý’ya “Ergenekon’dan Çýkýþ” tablosunu yaptýrýyor…
* Türk Tarih Tezi’ni hazýrlatýyor… Anadolu’da bazý çalýþmalarý yaptýrýp, kadim Türklüðün izlerini bulduruyor.
* NUTUK‘ta ve her konuþmasýnda Türklük vurgusu yapýyor…
* Anadolu’nun 7 bin yýllýk Türk Beþiði olduðunu söylüyor… Türklüðün ebedi olduðunu haykýrýyor…
* Türk devrimlerini öze dönerek yapýyor… Týpký Fikirlerinin babasý Ziya Gökalp’in dediði gibi “Türk’ü Türk yönetmelidir” diyor…
* Laikliði, atasý Tuðrul Bey’den (Selçuklu’dan) örnek alýyor…
* Türk kültürünü yaþamýn her alanýnda hâkim kýlmak için çalýþmalar yapýyor. Anadolu’da unutulmuþ, sinmiþ, hor görülmüþ Türklüðü þahlandýrýyor…
* Türk’ü, Padiþah Kulu, “Etrak-ý Bi Ýdrak” statüsünden çýkarýp “Efendiler” eksenine yükseltiyor ve Türk Milleti’ne her unsuru ile “EFENDÝLER” diye, hitap ediyor…
* “Türkler Barbar, vahþi ve ilkel bir millettir” þeklinde yýllarca yapýlan batý eksenli propagandalarýn soluðunu kesiyor… 21. Yüzyýlýn þuuru ile dizayn ettiði bu yeni devlete TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ DEVLETÝ adýný veriyor.
* “Muhtaç olduðun kudret, damarlarýndaki asil kanda mevcuttur” diyerek Türklük þuurunu perçinliyor… Türk gençliðine müthiþ bir motivasyon saðlýyor.
O, en büyük Türk…
O, Türk’ün Son Baþbuðu, banisi, halaskârý Gazi Mustafa Kemal Atatürk…
Söyleyin bakalým… Her 10 Kasým sabahý Saat 9’u beþ geçe neden üzülmeyeyim? Ve böyle bir lidere sahip olduðumuz için neden gurur duymayayým?