Haber Detayı
2022-08-12 00:58
RICOH’tan çarpýcý tespitler…

2020 yýlýnýn baþýndan günümüze dek tüm dünyayý kasýp kavuran Coronavirüs ve buna baðlý olarak Covid 19 hastalýðý, her konuda olduðu gib...

RICOH’tan çarpýcý tespitler…

2020 yýlýnýn baþýndan günümüze dek tüm dünyayý kasýp kavuran Coronavirüs ve buna baðlý olarak Covid 19 hastalýðý, her konuda olduðu gibi iþ yaþamýný da farklý noktalara taþýdý.

Seksen yýlý aþkýn bir süredir yenilikçi ruhuyla hizmet veren RICOH, giderek farklýlaþan iþ yeri ve yaþamý düzeninin egemen olduðu bu sürecin, lider karakterlerinden biri olma anlamýnda adýmlar atýyor.

 

Global bir marka olmasýnýn yanýnda, sektörün güvenilir figürü de olan RICOH’un kahvaltýlý basýn toplantýsýnda günümüz çalýþma yaþamýna dair detaylara vurgu yapýldý. RICOH Türkiye CEO’su Selda Arpacý, Ricoh Türkiye Pazarlama Müdürü Erdem Baþoðlu ve Dijital Hizmetler Direktörü Ýlker Akdoðan’ýn konuþmacý olduðu basýn toplantýsýnda oldukça çarpýcý sonuçlar ortaya kondu.

 

 

Basýn toplantýsýnda vurgu yapýlanlar doðrultusunda altý çizilenler þöyle;

 

* RICOH Türkiye, ‘ayný çalýþma dilini’ konuþtuðu global temsilcileriyle birlikte teknolojinin gücünü kullanarak saðladýðý fýrsatlar sayesinde, bugün insan potansiyelini açýða çýkaran, “Ýþ Yerinde Deðiþime Liderlik Edin” manifestosunu sahiplendi.

 

 

* Ýþ yeri tasarýmýnýn hayati bir rol oynadýðý uzaktan çalýþma döneminde, insanlarla iyi etkileþim kurmak, artýk yöntemlerden sadece biri. Pandemiyle birlikte deðiþen þirket kültürü de hayli farklý fýrsatlar yaratýyor. Doðal olarak da, þirketlerin ayakta durabilmeleri için, RICOH’un da önderliðini yaptýðý bu deðiþim çok deðerli bir fýrsat oluþturuyor.

 

* Hem sahada hem de uzaktan çalýþma sürecinde, teknolojinin rolüne iliþkin, uzun vadeli hibrit çalýþma stratejisinin bir parçasý olarak, kurumlarýn daha akýllý çalýþma uygulamalarýna sahip olmalarý konusunda onlara yardýmcý oluyor. Ýþ süreci yönetimi, siber güvenlik, grafik iletiþim, bulut ve altyapý çözümleri, baský teknolojisi ürünleri hizmetlerinin yaný sýra, dijital deneyim ve dijital çalýþma alaný etkinleþtirmede RICOH, geniþ bir çözüm yelpazesi sunarak, müþterilerinin hibrit iþ gücüne katkýda bulunuyor.

 

 

* Baþarýya ulaþmak için öncelikle, çalýþan ihtiyaçlarýna dayalý insan odaklý bir yaklaþýma ihtiyaç var. Günümüzde etkili çalýþma uygulamalarý basit bir önermeye dayanýyor. Ýster fiziksel ister sanal olsun, bir iþyerinin her bileþeni, artýk bilinçli bir deðerlendirme ve aktif karar almayý gerektiriyor. Yarýnýn en zorlu iþ dünyasý sorunlarýnýn üstesinden gelmek için þirketlere, ihtiyaç duyduklarý yenilikçi teknoloji ve hizmetleri sunan ve dijital iþ yerlerini güçlendiren RICOH Türkiye, bugün bireylerin daha akýllý ortamlarda çalýþmalarýna olanak tanýyor.

 

* RICOH Europe, Opinium Araþtýrma Þirketi tarafýndan, Ýngiltere, Ýrlanda, Fransa, Almanya, Ýtalya, Hollanda ve Ýspanya’da 3.000 ofis çalýþanýyla anket çalýþmasý yaptýrdý. Yapýlan bu araþtýrma sonucunda fark edildi ki, iþverenin iþ yükleri ile ofis rezervasyon sistemlerinin eksikliði ve yetersiz iþ akýþý teknolojisi sayesinde, personelin deneyim kazanmasý sekteye uðradý. Çoðu Avrupalý çalýþanýn, ofislerde dijitalleþme sürecinin, verimlerini arttýrdýðý gözlendi. Oysa þu anki tabloya baktýðýmýzda, ofis çalýþanlarýnýn yalnýzca % 11’i iþ akýþýnda otomasyon araçlarýna eriþebiliyorken, % 44’ü geçen yýl içinde þirketlerinin görev veya süreçleri otomatikleþtiren araçlara yatýrým yapýldýðýnda, herhangi bir deðiþiklik olmadýðýný bildirdi. Bu durum, % 69’un otomatik çalýþma sahasýnýn iþleri kolaylaþtýrdýðýný söylemesine raðmen geri kalan kesimin, pandemi öncesi dijital iþ yerine geçiþten þüphe duyduklarýný kanýtladý. Yayýnlanan raporda, çalýþanlarýn % 49’unun bu idari yükün, üretkenliklerinin önüne geçtiði söylenirken, % 42’sinin kullanmalarý hedeflenen teknoloji platformlarýnýn adedi ve çeþitliliði konusunda kafalarýnýn hala karýþýk olduðunu ve bu durumun iþ yüklerini arttýrdýðýný ilettiler. Ýþverenler, çalýþanlarýn her ne kadar ofise geri dönmelerini istese de bu geçiþi kolaylaþtýracak uygun zemini hazýrlamak hayati önem taþýyordu. Ancak, Avrupalý ??ofis çalýþanlarýnýn % 54’ü, masa ve oda rezervasyon sistemlerine yapýlan yatýrýmda deðiþiklik olmadýðýný iletirken, birçok iþletme ofiste ayak izini küçültmek istediðinden, personelin çalýþmasý için ofiste yeterli alaný saðlayamayacaðýndan endiþe duyuyordu. Bu, doðal olarak kötü bir deneyime yol açacaðý için iþyerine geri dönmek için caydýrýcý bir sebep oldu.

 

 

* Avrupalý ofis çalýþanlarýnýn anket sonuçlarýnda, manuel çalýþma koþullarýnýn dijital altyapýya sahip olmasý konusundaki ýsrarcýlýðý, görünen o ki iþverenlerin, iþ akýþlarýný otomatikleþtirmesi ve ofis alanlarýnýn hibrit çalýþma stratejilerine uyumlamasýnýn elzem bir fýrsat olduðunu gösterdi. Hibrit çalýþmada baþarýlý olmak için, çalýþan ihtiyaçlarýný eksiksiz karþýlayacak araçlara uzak kalmak ise tüm fýrsatlarýn önünü kesiyor…

 

* RICOH Europe CEO’su Nicola Downing “Çalýþanlarýn görevlerinin, otomasyonla deðiþtirilmesi konusunda endiþe duyduklarý günler geride kaldý. Teknoloji ve otomasyonun deðeri etkin bir þekilde kullanýldýðýnda, daha yararlý konular üzerine çalýþmak için zaman kazanýlýyor. Sonuç olarak iþverenler, otomasyonu uzun vadeli hibrit çalýþma stratejilerine dahil edemezlerse tüm iþ gücü genelinde moral ve üretkenliði arttýramayýp, operasyonlarý iyileþtirme fýrsatlarýný kaçýrabiliyorlar.” Hibrit çalýþmaya yetersiz yatýrým, Avrupalý ??iþçiler için ofise baþarýlý bir þekilde geri dönüþü tehdit ediyor. Yine Opinium tarafýndan RICOH Europe için yürütülen araþtýrmada, Avrupalý çalýþanlarýn % 19’u, iþ yerlerinin hibrit bir çalýþma politikasýna sahip olduðunu söylüyor. Ayný zamanda, yetersiz teknoloji ve yetersiz iþbirlikçi çalýþma ortamlarý, daha uyumlu çalýþma yöntemlerinin gerçekleþtirilmesini engelliyor. Yalnýzca % 45’i hibrit çalýþmaya yardýmcý olmak için toplantý odasý iletiþim teknolojisinde bir artýþ görürken, % 23’ü, ofislerindeki iþbirliði alaný miktarýnýn azaldýðýný söylüyor. Buna ek olarak, % 32’si, IT ekipmanlarýný almak için kilitli dolaplar gibi ekipmanlara güvenli eriþimde bir artýþ olduðuna inanýyor. Bu, ofise dönmek isteyen çalýþanlar için önemli bir anlaþmazlýða neden olabileceði gibi onlarý düzenli olarak orada bulunmaktan da caydýrabilir. Yeteneðin, tüm zamanlar içinde en yüksek öneme sahip olduðu bir zamanda, çalýþanlarýn % 36’sý ofise geri dönme baskýsý hissederken, % 64’ü, nasýl çalýþacaklarýný seçmek istiyor” diyor.

 

* RICOH Europe Pazarlama Bölümü Kýdemli Baþkan Yardýmcýsý Caroline Bright “Politika, her ne kadar kural ve kýsýtlamalara iliþkin sýkýcý bir çaðrýþýmda bulunsa da çalýþan baðlýlýðýný artýrmak için önemli bir bileþendir. Ancak görünen o ki çoðu Avrupa iþletmesi, güncel bir hibrit çalýþma politikasýn a sahip deðil. Þayet evlerde olan teknolojiye kolay ulaþan bir personeliniz varsa ve bu yol etkiliyse, neden gerekli araçlarýn bulunmadýðý bir ofiste olalým? Teknoloji ve uygun alan eksikliði hem personele hem de þirket kültürüne zarar verir. Ofis tabanlý çalýþmanýn, iþ birliðini ve yeniliði teþvik ettiði bir sýr deðil. Açýk ve tutarlý bir politikadan yoksun olarak bunu neden tehlikeye atalým? RICOH’ta, teknolojinin gücü ve fýrsatlarý aracýlýðýyla insan potansiyelini açýða çýkaran deðiþime öncülük ediyoruz. Bu hem sahada hem de uzaktan iþyeri süreçlerinde teknolojinin rolüne iliþkin derin anlayýþýmýzý ifade ediyor. Uzun vadeli bir hibrit çalýþma örneði olarak, EasyJet gibi önemli bir kurumun akýllý çalýþma uygulamalarýný benimsemesine yardýmcý olduk. Bu süreç, yapýlandýrýlmýþ ve güvenli masa rezervasyonu için kapsamlý bir iþ yeri platformu oluþturmakla baþladý. RICOH Spaces ile hibrit çalýþmayý tanýttýðýndan beri EasyJet, daha fazla esneklikte var olan personeli ile önemli ölçüde olumlu etkileþim gördü. Bu durum, 1.500 çalýþanýn, hayati iþ arkadaþlarýna yakýn masa alanlarý seçmesini ve böylece daha etkili iþ birliðini teþvik ederek, çok sayýda personeli ofise geri dönmeye teþvik etti. RICOH’taki dijital dönüþümümüz bir gecede gerçekleþmedi. Uzun yýllardýr devam eden görüntüleme, tarama ve belge yönetimi hizmetlerimizi ele aldýðýmýzda köklü bir dijital iþletme olduðunu söylebiliriz. Bugün, baský ve donaným sektörü üretiminde endüstri lideri olarak tanýnýyoruz. Ýþ süreci otomasyonundan bulut altyapý hizmetlerine ve siber güvenlik çözümlerine kadar dijital hizmetlerimiz sayesinde, müþterilerimizin gün geçtikçe bize daha çok yaklaþtýðýný görüyoruz. Ayný zamanda robotik ve akýllý dolap alt yapýmýzla da esnek çözümler sunuyoruz. Bizi baþarýlý bir dijital hizmetler þirketi olarak tanýmlayan yalnýzca müþterilerimiz deðil. Sektör yorumcularý ve analistleri de ayný görüþü paylaþýyor.” görüþünü savunuyor

 

* Yalnýzca dijital deðil, kaynak dönüþümü de RICOH’un ilgi alaný içindedir. Ricoh, iklim deðiþikliðine karþý koyma çabalarýnda, yüksek hedefler belirledi. Örneðin, 2017 yýlýnda þirket, operasyonlarýnýn tamamýný, yenilenebilir enerjiyle güçlendirmeyi taahhüt eden bir grup iþletme olarak, uluslararasý kurumsal ittifak RE100’e katýlan ilk Japon þirketi oldu. Mart 2021’de þirket, 2030 mali yýlý için yenilenebilir enerji hedefini % 30’dan % 50’ye yükselttiðini duyurdu. RICOH, kaynaklarýn devridaiminin çevresel etkiyi azaltmanýn anahtarý olduðuna inanýyor, yirmi yýl sonra, ürünlerin yeniden kullanýmýný ve geri dönüþümünü artýrmaya yönelik tüm giriþimleriyle çalýþmaya devam ediyor.

 

* Siber güvenlik ve veri korumasýnda daha fazla yatýrýma ihtiyacýmýz var. Siber güvenlik, karþý karþýya olduðumuz en büyük risk ve tehditle sürekli artýyor. Ýþletmeler maðdur olmadýklarýndan emin olmalýdýr. Bu nedenle, güvenliðe mümkün olduðunca fazla yatýrým yapýlmasý kilit nokta olacaktýr. Evde yaratýlacak güvenli bir aðýn çalýþanlar için ilk hedef olmasý gerekliliðinin anlaþýlmasý ve kuruluþlarýn en zayýf baðlantýlarýnýn nerede olduðunu tanýyarak, onlarý güçlendirmesi gerekiyor.

 

* Uzaktan çalýþma sürecinde mobil cihazlarýn daha fazla kullanýlmasý, özellikle hassas konular ve kiþisel ayrýntýlarla ilgilenen kamu sektörü kuruluþlarýnda çeþitli deðiþiklikler yarattý. Bu baðlamda, Kamu Sektörü çalýþanlarý, istiþare için Zoom veya Teams gibi platformlarý kullanmakta zorlandýklarýný belirttiler. Ayrýca mobil cihazlara olan talepte aþýrý bir artýþ gözlenirken, ülke genelindeki pop-up sitelerde birkaç temel zorluða deðinildi. Kamu hizmetleri için teknoloji yatýrýmý kullanýldýðýnda, masaüstü bilgisayarlar ve bant geniþliði sorunlarýnýn daha büyük yatýrýmlarýn (týbbi makineler, yerel altyapý vb.) arka planda kalmasý daha olasýdýr. BT liderlerinin düþünmeye baþlamasý gereken þey, destek alanlarýný onarmaktýr. Daha sorunsuz çok yönlü hizmet sunabilmek ve kullanýlan cihazlardan konferans araçlarýna kadar her þeye bakýldýðýnda, destek iþlevi çalýþanlarý herhangi bir engel olmadan çalýþmaya devam edebilecektir.

 

* Ýþverenlerin geleceði tasarlarken zorlu zamanlarda edindiði baþarý, çalýþan deneyimi üzerinde bir etki yaratýyor. Kuruluþlarýn toparlanmaya ve büyümeye hazýrlanýrlarken, karma çalýþmayý destekleyen, dijital, esnek ve ofis tabanlý çalýþma uygulamalarýný geliþtirmenin yollarýný aramalarý lazým. Ýþveren için çalýþan, gelecekteki baþarýnýn merkezinde yer alan kiþidir. Bu nedenle, yaratýlacak hibrit bir çalýþma sisteminde çalýþan deneyimi yaratmak, güvenli bir bað kuracak ‘her zaman, her yerde çalýþma sistemi’ yaratarak teknolojik araçlarla desteklenmesi sonucu hibrit çalýþma platformu kurulmuþ olacaktýr.

 

* RICOH Ýngiltere Ýnsan Kaynaklarý Kurumsal Sorumluluk Direktörü Rebekah Wallis “Pandemi, her kuruluþta ÝK’nýn önemini yeniden hatýrlattý. Yalnýzca iþ gücü saðlýðýný korumakla kalmayýp, uzaktan çalýþmaya, deðiþen hükümet yönergelerine, aþýlarýn yaygýnlaþmasýna ve yakýn zamanda, personelin beceri eksikliklerine hýzlýca uyum saðlamak için bir öðrenim süreci geçirdik. ÝK, bir ömür boyu sürecek bir sýnavdan geçti ve bu sýnav aslýnda daha bitmedi. Adecco Group’un Birleþik Krallýk’ta yaptýðý yakýn tarihli bir araþtýrmasý, ofise geri dönme konusunda çalýþanlarýn (% 52)’sinin iþ arkadaþlarýný görme konusunda heyecanlý olduklarýný sunarken, (% 48)’inin bu konuda endiþeli olduðunu gözler önüne serdi. Birkaç farklý bakýþ açýlarýný bir araya getiren Adecco Group’un bu raporu, ÝK yuvarlak masa toplantýmýzýn hemen sonrasýnda sunuldu ve iþ yerinde deðiþimi nasýl yönetebileceðimize dair somut bir tartýþmaya zemin hazýrladý. Çalýþanlardan alýnan tüm veri ve öneriler, üst düzey bütün liderler için büyük önem taþýmaktadýr” dedi.

Etiketler: Erdem Baþoðlu, Ýlker Akdoðan, RICOH Türkiye, Selda Arpacý, teknoloji, ÝK, BT, yeni çalýþma düzeni