Haber Detayı
2023-05-27 08:13
Frankfurt’ta tiyatro festivali...

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) Þehir Tiyatrolarý, Uçurtmanýn Kuyruðu, Gidiþ Dönüþ Moskova (Retro) ve Bir Gün Ayakkabýmýn Teki adlý oyunlarýný 10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamýnda Fran...

Frankfurt’ta tiyatro festivali...

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) Þehir Tiyatrolarý, Uçurtmanýn Kuyruðu, Gidiþ Dönüþ Moskova (Retro) ve Bir Gün Ayakkabýmýn Teki adlý oyunlarýný 10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamýnda Frankfurt Gallus Theater’da sahneliyor.

ÝBB Þehir Tiyatrolarý; Tiyatro Frankfurt’un 26 Mayýs-4 Haziran 2023 tarihleri arasýnda düzenleyeceði 10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne en beðenilen oyunlarýndan Uçurtmanýn Kuyruðu, Gidiþ Dönüþ Moskova (Retro) ve Bir Gün Ayakkabýmýn Teki’yle konuk oluyor.

 

Kültürleri sanatýn gücüyle buluþturmak

Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlýðý, Frankfurt Belediyesi, T.C. Frankfurt Baþkonsolosluðu, Yurtdýþý Türkler ve Akraba Topluluklarý Baþkanlýðý'nýn katkýlarýyla düzenlenen festival, kültürleri sanatýn gücüyle buluþturmayý, toplumlarýn yaþam kalitesini sanatla, tiyatroyla yükseltmeyi amaçlýyor.

Savaþ Dinçel’in yazdýðý,  Barýþ Dinçel’in yönettiði Uçurtmanýn Kuyruðu, 26 Mayýs 2023 Cuma günü 19.00’da Gallus Theater’da izleyiciyle buluþtu.

Alexander Galin’in yazdýðý, Hale Kuntay’ýn çevirdiði, Engin Gürmen’in yönettiði Gidiþ Dönüþ Moskova (Retro), 27 Mayýs 2023 Cumartesi günü (bugün) 19.00’da Gallus Theater’da sahneleniyor.

Derya Yýldýrým’ýn yazdýðý, Özgür Kaymak’ýn yönettiði Bir Gün Ayakkabýmýn Teki, 28 Mayýs 2023 Pazar günü (yarýn) 15.00’te Gallus Theater’da sahneleniyor.

 

Uçurtmanýn kuyruðu

Çocukluðu babasý tarafýndan otoriteyle bezenmiþ, sýký bir disiplinle yetiþtirilmiþ, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantýya dönüþmüþ bir adam, hayatýna son vermeye karar verir. Ýntihar mektubunu yazýp bitirdiði an kapý çalar. Karþýsýnda ilk defa gördüðü, tanýmadýðý bir misafir vardýr. Gelen adam hayatýna ve tüm çocukluðuna dair her þeye hakimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alýr. Etkileyici bir iç hesaplaþma baþlar. Savaþ Dinçel’in yazdýðý,  Barýþ Dinçel’in yönettiði oyunda Ali Yoðurtçuoðlu, Gün Koper rol alýyor.

 

Gidiþ Dönüþ Moskova (Retro)

Eþinin ölümünden sonra Moskova’da kýzý ve damadýnýn yanýnda yaþamaya baþlayan Nikolai Mihayloviç Çmutin, sakin ve huzurlu bir yaþam sürmek umuduyla köyüne gitmek istemektedir. Babasýnýn köyde tek baþýna yaþayamayacaðýný düþünen kýzý Ludmilla ve bir türlü anlaþamadýðý damadý Leonid ise onu evlendirme planlarý yapmaktadýr. Leonid, Çmutin’in birini eþ olarak seçmesini umut ederek üç yalnýz kadýný eve davet eder. Üç gelin adayýnýn da ayný anda eve gelmesiyle planlar karýþacaktýr.

Alexander Galin’in yazdýðý, Hale Kuntay’ýn çevirdiði, Engin Gürmen’in yönettiði oyunda Aybar Taþtekin, Ayþe Nurseli Týrýþkan Akpýnar, Esra Ülger, Hikmet Körmükçü, Mahperi Mertoðlu ve Zihni Göktay rol alýyor.

 

Bir gün ayakkabýmýn teki (3+ yaþ)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok daðýnýk… Oyuncu mutfaðý toplamaktan sýkýlýp gitmeye karar verir ama ayakkabýsýnýn tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabýsýnýn diðer teki, sonra mutfaktaki her þey konuþmaya baþlar. Kayýp ayakkabý, Kaptan Cook’u aramaya gitmiþtir ve kim bilir baþýndan ne maceralar geçmektedir… Derya Yýldýrým’ýn yazdýðý, Özgür Kaymak’ýn yönettiði oyunda Derya Yýldýrým rol alýyor.

Etiketler: Frankfurt’ta Tiyatro Festivali, sanat, tiyatro, Frankfurt, ÝBB, Ýstanbul Þehir Tiyatrolarý